AS architecten: een architectenbureau gevestigd in Tilburg en Waalwijk

In 1989 startten de bevriende architecten Toon Tjin-A-Sie en Camiel van Stegeren samen het bureau Van Stegeren Tjin-A-Sie architecten. Hun eigenzinnige blik op architectuur leverde hen al snel een plaats op tussen de gevestigde namen in de regio. Na vijf jaar was het tijd voor een volgende stap. In 1994 ging het bureau verder onder de naam AS architecten en er kwam ruimte voor uitbreiding.

AS architecten groeide uit tot een middelgroot architectenbureau met een aansprekende staat van dienst.

De bouwcrisis ging ook aan AS architecten niet ongemerkt voorbij, inkrimping van het bureau was onvermijdelijk. Dit heeft geresulteerd in een vernieuwde aanpak van de werkwijze. Met minder mankracht, maar uiteraard met behoud van de ervaring en knowhow, wordt nu meer samenwerking gezocht met vertrouwde, kundige partners voor de technische uitwerking. Het spreekt voor zich dat binnen de nieuwe werkwijze, de totale verantwoordelijkheid bij AS architecten blijft.

Typerend voor AS architecten is dat ze zich niet beperkt tot één sector, maar zich laat uitdagen door de hele markt. Door het bureau gerealiseerde projecten zijn dan ook zeer uiteenlopend. Van sociale woningbouw tot villa’s. Van meubels tot schoolgebouwen. Van kleine particuliere verbouwingen tot een distributiecentrum van 15.000 m2.